Mentor skoleleder

Mentor for skoleleder, pædagogisk leder, administrativ leder
Søren Hübbe Oxholm
Indehaver og skoleledervikar

Mentor

Skoleleder mentor

At være skoleleder er et mangesidet job med utroligt mange ansvarsområder. Skolelederrollen er efter vores mening et af de mest spændende og alsidige jobs, men også et meget krævende job. Vi har skoleledere, som er på toppen af deres karriere og som har erfaring fra et langt liv som skoleleder - den viden vil vi gerne lidt videre af.

Vi tilbyder os i mentorrollen som sparringspartner, coach og vejleder. 

Vores absolutte fordel er at vi "står udenfor organisationen", hvilket gør det ukompliceret kun at fokusere dig og dine behov.  Vi kender skoleledergerningen på godt og ondt fordi vi står i den hver dag. Vi kender de gode perioder hvor man har et kæmpe overskud til at bygge på, men vi kender også perioder med modstand. Vigtigst af alt så har de skoleleder, som sidder i mentorrollen, lang erfaring med hvordan man finder vej og finder genveje og smutveje, og nogle gange omveje for at komme tilbage på sporet igen.

Vejledning, ord og coaching er meget værdigfuldt, men vi er også meget optaget af at der ikke kun må komme ord ud af samtalerne. Vi ønsker også at bidrage med materialer til inspiration til jeres konkrete drift således at det vi vejleder om understøtter jeres drift og hverdag, og er med at løse nogle af jeres praktisk problemstillinger. 

Vi tilbyder mentorhjælp i pakker af 5, 10 eller 15 timer om måneden til en rigtig god pris. Der er også mulighed for selv at skræddersy en pakke med mentorhjælp. Ring eller skriv for at høre nærmere.

 

Mentor - for den erfarne skoleleder til skoleledere på vej ind i rollen

Hvem henvender mentor hjælp sig til?

Svaret er ganske simpelt. Alle

Vi hjælper alle skoleledere, pædagogiske ledere og andre ledere i folkeskolen, på privatskoler, friskoler, lilleskoler og efterskoler mfl. indenfor grundskolesektoren. 

Vi henvender os således både til den erfarne skoleledere, som søger en ligeværdig til at spille bold op i mod, men også f.eks. til ledere, der ønsker at blive skoleledere, og har brug for sparring i forhold til vejen dertil. Det betyder at vi også vejleder pædagogiske ledere og administrative ledere m.fl. Vores viden tæller alle kategorier af ledelse i grundskolesektoren så alt ledelse i denne kategori. 

Rigtige mange skoleledere sidder som eneste leder på deres skole. Det kan føles ret ensom, og der er ikke rigtigt nogen at sparre med. I disse situationer giver det en stor tryghed at have nogen at række ud til, som sidder med det samme hver dag.

Vi tilbyder også out placement forløb for ledere i grundskolesektoren.

 

 

Mere om mentor forløb

Hvordan forløber et mentor forløb?

Typisk starter forløbet med at vi holder et opstartsmøde. På opstartsmødet drøfter vi samarbejdets opbygning som struktureres så det passer til dig. Dernæst drøfter vi centrale emner i samarbejdet. Når mødet slutter tager vi hjem og samler alle de ting vi har fået med fra mødet, sender referat og sætter en arbejdsplan op, så vi hele tiden holder fast i fokus for samarbejdet. Vi kvalitetssikrer arbejdsplanen med dig på opstart af 2. møde og justerer ved eventuelle kommentarer.

Vores erfaring er at en af de vigtigste ting i et sådan samarbejde er kemi. Derfor har vi altid en prøveperiode på en 1 måned. Typisk rammer vi rigtigt første gang, men skulle det hænde at det ikke fungerer, så finder vi en ny mentor. Alle mentorforløb tager udgangspunkt i 3 måneders samarbejde, men som sagt evalueres forløbet i slutningen af første måned.

Det bedste effekt af mentorforløb får man ved et længere samarbejde. Vi plejer at sige at minimum 3 måneder for at få en effekt ud af forløbet. Vores erfaring er dog at mange har stor fordel af at have en fast mentor tilknyttet, og mange skruer ned i en periode efter et indledende forløb og så skruer de op igen i perioder med større behov. Den faste tilknytning betyder at vi ikke først skal til at lære hinanden at kende når behovet for en mentor pludselig er der.

Hvornår giver det typisk mening at få en mentor?

At forebygge er altid en god ting, og det giver en enorm tryghed at have en mentor, som er udeforstående. Når det er sagt får vi de fleste skoleledere, pædagogiske ledere når de oplever et stort pres i hverdagen, og når de står overfor nogle udfordringer som er svære. Uanset situation er alle velkomne. Vi kender også hverdagen, og tiden er knap til alle gøremål, så jeg tror rigtigt mange af os er i samme båd, og at vi nogle gange udskyder ting, som er vigtige.

Rigtigt mange skoleledere sidder som eneste leder på en skole, og her er der ofte ikke så mange at drøfte tingene med. I disse situationer giver det stor mening at have en udeforstående skoleledere, som man kan sparre med.

Hvad koster det?

Ring for nærmere info

Modtag et skræddersyet løsningsforslag

Indled en uforpligtende dialog om jeres situation.
Kontaktformular
Eller ring på
60 56 26 00
Søren Hübbe Oxholm
Indehaver og skoleledervikar
cross