Artikler

Hvad er en viceskoleleder?

30. sep 2024
3 min. læsetid

En viceskoleleder er en leder på en skole, der også er stedfortræderen for skolelederen. Viceskolelederen har typisk ansvar for administrative opgaver, personaleledelse, og kan være involveret i det daglige arbejde med at sikre, at undervisningen forløber planmæssigt.

Og hvad laver en viceskoleleder?

Som vi har været inde på, varetager en viceskoleleder en bred palette af opgaver, der både tæller de administrative af slagsen samt ansvarsområder, som trækker på relationelle og pædagogiske kompetencer. Foruden dette har en viceskoleleder også ansvar for:Økonomiske og logistiske aspekter såsom budgetstyring, ligesom at vedkommende har til opgave at agere som bindeled mellem skolens ledelse, lærere, elever og forældre.

Hvis en viceskoleleder er fraværende grundet sygdom, orlov eller andet, mister skolen altså en nøgleperson. Derfor er det favorabelt for skolens ledelse, personale samt elever at hyre en kompetent skoleledervikar til at varetage viceskolelederens opgaver indtil vedkommende vender tilbage eller der ansættes en ny.

En konstitueret skoleleder, hvis jeres viceskoleleder er sygemeldt

Hvis en viceskoleleder af den ene eller den anden årsag er fraværende over en længere periode, er det problematisk i henhold til skolens drift. Heldigvis findes der en løsning, der er nem at iværksætte på en midlertidig basis: ansættelse af en viceskoleledervikar.

Alt for ofte erfarer vi desværre, at det er en medarbejder fra lærerteamet, der indsættes som konstitueret viceskoleleder af økonomiske årsager. Det er dog en uhensigtsmæssig løsning; både da det fratager ressourcer fra lærerne, og fordi, at den lærer, der udfylder rollen som midlertidig skoleleder, kan risikere at komme i besiddelse af følsomme informationer om deres kolleger, som vedkommende helst havde været foruden. Her er det vigtigt at huske, at der kommer et tidspunkt, hvor læreren skal returnere til sin stilling som underviser.

Fra Skagen til København – vi er til stede i hele landet

Vi ønsker at fremme det gode arbejdsmiljø for lederne på arbejdspladsen – for alle kan godt arbejde lidt ekstra i korte perioder, men hvis der mangler en medarbejder over længere tid til at udfylde en vigtig rolle, bliver arbejdsbyrden for de resterende medarbejdere for høj. En skoleledervikar fra Skoleledervikaren sikrer, at den langvarige belastning af ledelsen ikke tager overhånd. Typisk er vi på skoler fra 3 til 9 måneder, og vi har altid fokus på jeres skoles behov og tager udgangspunkt i, hvad der virker for jer. Vores skoleledervikarer kommer med rygsækken fyldt med ledelseserfaring, som nemt kan sættes i spil påjeres skole. Det eneste, I skal fokusere på, er at vedligeholde jeres egne arbejdsopgaver og hyre en ny skoleleder eller vente på, den faste skoleleder vender retur – hvis muligt. Resten klarer vi.

Vores service er landsdækkende, og det betyder, at uanset hvor I befinder jer, kan I gøre brug af os. Kontakt os i dag, og vi fjerner jeres bekymringer.

Modtag et skræddersyet løsningsforslag

Indled en uforpligtende dialog om jeres situation.
Kontaktformular
Eller ring på
60 56 26 00
Søren Hübbe Oxholm
Indehaver og skoleledervikar
cross