Artikler

Skoleledervikar i København

30. sep 2024
3 min. læsetid

En skoleledervikar er den midlertidige leder på jeres skole, som kan varetage driften og sikre det gode samarbejde med forældre og til medarbejdere, når den faste skoleleder er fraværende. Hos Skoleledervikaren kan vi matche en af vores kandidater med din skoles behov – vi opererer i hele landet, og er derfor den rette, når du leder efter en skoleledervikar i København.

Derfor bør I investere i en konstitueret skoleleder

Lad os først se på, hvad en skoleledervikar er. En skoleledervikar ansættes, når den nuværende skoleleder er fraværende. Vedkommende har den nødvendige ekspertise til at sætte sig ind i jeres skoles behov og gnidningsfrit træde ind i lederrollen med det samme, så personale og elever oplever kontinuitet i arbejdsmiljø og skolegang, indtil der enten tiltræder en ny, fast skoleleder, eller den tidligere skoleleder vender retur.

Gennem samarbejde med forvaltningen, skolens ledelsesteam og tillidsvalgte sikrer vi en skræddersyet strategi, der dækker drift og en prioritering af nødvendige indsatser. Vi håndterer uløste driftsopgaver og kommer gerne med en vurdering af igangværende projekter med henblik på at bringe nye perspektiver hertil – sidstnævnte naturligvis kun, hvis vi er hyret ind til dette. Alt imens der skabes en stabil arbejdsramme, sker en sikringaf elevernes trivsel og forældrenes forsikres om, at skolen kører som den skal.

En vikarierende skoleleder er jeres skoles langsigtede løsning

Når en skoleleder er fraværende, er det skolechefen, øvrig ledelse og skolebestyrelsen som skal finde en løsning. Vi ser ofte, at der vælges en en lærer som konstitueret skoleleder fremfor en skoleledervikar, men det bevirker blot, at der fjernes ressourcer fra lærerpersonalet, hvilket kan skabe andre udfordringer.

Derfor mener vi, at man bør fokusere på at investere i den rette hjælp. Vi fjerner bekymringer gennem en effektiv proces, hvor vi matcher skolen med en skoleledervikar, som opfylder skolens krav til varetagelse af stillingen. På den måde kan der i stedet blive fokuseret på at finde den rette kandidat til at udfylde rollen som skoleleder på permanent basis.

Lad læreren lære og lederen lede

Som vi har været inde på, ser vi ofte dygtige lærere bliver konstitueret som skoleledere, men desværre har dette en negativ indvirkning på skolens drift, for det er en stor udfordring at skulle udfylde rollen som konstitueret skoleleder samtidig med, at man passer sin egen undervisning. Samtidig er det kun i få tilfælde, at læreren er uddannet til at varetage ledelsesopgaver, hvilket kan have konsekvenser af den ene eller anden art. Og så er der det faktum, at en lærer, der har fungeret i en midlertidig lederrolle, med stor sandsynlighed får viden om deres kolleger, der kan stille dem i en svær position, når de vender tilbage til deres undervisningsrolle.

Vores skoleledervikarer er nogle af branchens bedste – de brænder for at sikre driften og løse konkrete problemstillinger, når det kræves – alt sammen for at skabe et godt grundlag for overleveringen til en ny skoleleder. Vi opererer på landsplan, så kontakt os i dag og hør, hvad vi kan gøre for jer.

Modtag et skræddersyet løsningsforslag

Indled en uforpligtende dialog om jeres situation.
Kontaktformular
Eller ring på
60 56 26 00
Søren Hübbe Oxholm
Indehaver og skoleledervikar
cross