Artikler

Skoleledervikar i Aarhus

30. sep 2024
3 min. læsetid

Står I i en situation, hvor nuværende leder er sygemeldt eller af anden årsag fraværende i en længere periode? Sikr driften med Skoleledervikaren – vi er en fleksibel arbejdsressource, som kan hentes ind ved behov. Vi har base i København, men er ikke geografisk begrænset og dækker således hele Aarhusområdet.

Hvad er en skoleledervikar?

Hvis jeres faste skoleleder er fraværende grundet fx sygdom, orlov eller andet, kan en skoleledervikar træde til som midlertidig løsning for at sikre drift og ledelse af skolen. En skoleledervikar har kompetencerne og erfaringen til at kunne sætte sig ind i al viden om jeres skole, lede skolens medarbejdere og håndtere administrative opgaver, således at der ikke skal trækkes på ressourcer fra andre personalegrupper til ledelsesopgaven. Med en skoleledervikar sikrer I stabilitet og skaber de bedste betingelser for den oprindelige skolelederes tilbagevenden eller en nyansættelse.

I samarbejde med forvaltningen, skolens øvrige ledelse og tillidsvalgte udarbejder vi en skræddersyet strategi for perioden med midlertidig ledelse. Alt, en skoleledervikar gør, har til hensigt at skabe en stabil arbejdsramme for lærerne, sikre elevernes trivsel og give forældrene en tryghed i, at skolen ledes videre.

En konstitueret skoleleder frem for en lærer

Vi ser (desværre) ofte, at man hiver en af de dygtigste lærere ud af lærergerningen til fordel for at bestride en stilling som konstitueret skoleleder. Det kan dog have et mindre hensigtsmæssigt udfald, for det er de færreste lærere, der også er uddannede til at være ledere og som derfor har de fornødne kvalifikationer til at varetage jobbet. Derudover vil læreren i de fleste tilfælde skulle vende tilbage til sin stilling efterfølgende og potentielt være blevet forsynet med viden om kolleger, som vedkommende gerne havde været foruden.

Derfor mener vi, at man bør prioritere at investere i den nødvendige og mest hensigtsmæssige form for hjælp. Med os som samarbejdspartner er processen enkel og effektiv. Vi matcher skoler med vikarer, der har den rette erfaring og baggrund, så din skole får den bedst mulige midlertidige skoleleder, mens I fx får fundet den helt rette kandidat til at besidde stillingen fast.

En vikarierende skoleleder er jeres langsigtede løsning

Når en skoleleder er fraværende, handler skolechefen, øvrig ledelse og skolebestyrelsen. Vælger man dertil at spare en vikar for en leder, ligger man ekstra belastning på en ledelse, hvor arbejdsbyrden i forvejen kan være stor. Vi har et ønske om at fremme et langvarigt godt og stabilt arbejdsmiljø for skoleledere, og derfor sikrer vores vikarer, at den langvarige belastning af ledelsen på en skole ikke tager overhånd.

Vores skoleledervikarer er de dygtigste på markedet. De brænder for at drifte skoler på bedst mulig vis og for at skabe et godt grundlag, når der skal overleveres til ny skoleleder. Vi spiller den nye skoleleder god ved at sikre overblik og stabilitet over skolen og dens arbejdsgange. Kontakt os i dag og hør, hvad vi kan gøre for jer.

Modtag et skræddersyet løsningsforslag

Indled en uforpligtende dialog om jeres situation.
Kontaktformular
Eller ring på
60 56 26 00
Søren Hübbe Oxholm
Indehaver og skoleledervikar
cross